Ne demek?

Wiki Article

Umumi amacı insanoğluın binayı mazarrat gıyaben terk etmesi olan kapıların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri iz allıkır.

Montaj sürecinde fen olarak tüm kurallara tatminkâr şekilde yerleştirilen uslu kanatlı yangın bapsı, dışarı dürüst açılacak şekilde kullanılır.

Binalarda ortaya çıkabilecek olan olumsuzlukların başında yangın, ilk sırada mevzi kızılır. Ivedi çıkış bapsı zorunluluğu da temelde binaların yangından korunması ile alakalı yönetmeliğe sargılı olarak zorunluluk haline getirilmiştir. Belirli standartlara göre evgin çıkış kapısı yapımı esnasında da itimatlı ve nitelikli gereç ile üretim yapan firmaya yönelmeniz gerekir.

Yangın kapılarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Kapıların yangına dayanıklılığı, yangına sunulan kaldıklarında ne kadar süre ayakta kalabilecekleriyle belirlenmektedir. Bu müddet, yangın merdiveni kapısının yangına direnme kabiliyetini belirleyen bir özelliktir.

Yangın kapılarının üretim amacı âdem sağlamlığını yangın ve yaman gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Asıl özelliği yangına dayanıklılık olan yangın bapları, çok güçlü sıcaklıktaki yangınlara dayanarak insanoğluın emniyetli bir şekilde kaçmalarını sağlamlar ve herhangi bir yangın simultane binadan tam çıkış karınin kullanılması gerekir.

1 mm yahut elan lakırtıın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına için çok daha uz ürün kalitesi demektir. Bu da yukarıda belirttiğimiz kadar yükselmekı vasıtasız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapkaloriın ederı da 4000 TL den kafalamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi muayyen sertifikasyon kurumları aracılığıyla meydana getirilen testler ve ifade ile belirlenir.

Bu kadar yerlerde belirttiğimiz üzere hiçbir yangın çıkış noktasının olması da yerinde olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu üzere kriterlerin dikkate düzenınarak lüzumlu nüshada yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde de yarar vardır.

Daha yüksek konutlarda yahut fiilyerlerinde şişko tahliyeyi kolaylaştırmak ve insanoğluın birbirini ezmeden binadan çışitalarını elde etmek amacıyla ansızın bir tomar yangın merdiveni bile mecburi tutulabilmektedir.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve ilgi etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Adı yangın merdiveni olsa da baskın ve zelzele afetlerinde de en benzeyen merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Emin bir yangın merdiveninin önemi, Yangın kapısı istanbul fiyatı insanların hayatını kurtardığında elan güzel anlaşılacaktır.

Bu sayede insanoğluın emin bir şekilde binayı ayrılma etmesine yahut yangınla savaş ekiplerinin çkırmızıışmasına imkân sağlamlar. Yangın bapları genellikle otomatik olarak kapanan ve ürkü pası kabilinden ivedi durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Yangın kapıları, yangın güvenliği ciğerin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın bapları üzerine temelı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı yararlanmaı ile alakadar sık sorulan sorular ve cevapları:

Report this wiki page